#aandeslagmetinstagram | Instagram highlights

Breng je Instagram onder de aandacht met Instagram highlights!

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen: Instagram highlights, de kleine rondjes onder je biografie. In deze blog ga ik jou uitleggen waarom het belangrijk is om highlight covers in jouw huisstijl te gebruiken.

Stories

In mijn vorige blog legde ik het één en ander uit over Instagram Stories. Helaas worden stories na 24 uur weer verwijderd. Het is nu mogelijk om je stories op te slaan als ‘hoogtepunten’, zodat jouw volgers je stories gewoon weer opnieuw kunnen bekijken.

Gezien door…

Als je een story is plaatst, is het mogelijk om te zien hoeveel Instagramgebruikers jouw story hebben bekeken. Daarnaast kan je ook zien wié jouw story heeft bekeken. Maar hoe zorg je ervoor dat de mensen die jouw Instagramprofiel voor de eerste keer bezoeken, ook daadwerkelijk op jouw stories klikken?

Gezien-door-Instagram

Matchen met je huisstijl

Zorg voor herkenning! Dit kan je doen door dezelfde stijl door te voeren in je iconen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van de huisstijlkleuren of huisstijlelementen. Hieronder is een voorbeeld te zien die ik heb ontworpen voor My Little Love.

IG-highlights

Hoe plaats ik een highlight?

Het is erg eenvoudig om een highlight op je Instagram te plaatsen.

  1. De eerste stap is het controleren of je stories automatisch worden gearchiveerd. Dit kan bij instellingen. Als deze instelling goed staat, kan je deze stories gaan highligten.
  2. Klik vervolgens op nieuw om een nieuwe highlight aan te maken.
  3. Hier klik je de storys aan die in dezelfde categorie behoren.
  4. Kies hier je een titel en selecteer de gewenste cover.
  5. De gewenste cover kan je in- en uitzoomen. Klik vervolgens op klaar om op te slaan.
  6. Tada! Je Instagram highlight is gepubliceerd.
Stappen story

Wil je graag hulp met jouw instagram highlights ?

Bottom-bar
Copyright © Nieuwe Stijl Grafische Vormgeving 2019